Hoe kun je een creditcard zo verantwoordelijk mogelijk gebruiken zonder allerlei gedoe? Lees er hier alles over!

Betaal uw saldo volledig af: u moet ernaar streven om uw saldo elke maand volledig af te betalen. Alleen het betalen van de minimale betaling – de grootste van 2 procent of $20 – is een slechte gewoonte die u uiteindelijk zal inhalen. Als u een groot saldo op uw creditcard heeft staan, kan het jaren duren voordat dit is afbetaald en kost het duizenden aan rente. Een creditcard vergelijken kan dan een slimme optie zijn, maar neem de volgende tips ook in acht!

Vermijd Impulsaankopen met een creditcard

Hoewel het verleidelijk kan zijn om aankopen op uw creditcard te belasten en te vergeten tot uw afschrift aankomt, kunt u zich snel uit de voeten maken. U moet uw creditcard alleen gebruiken voor het beheer van de kortetermijncashflow; als u niet in staat bent om uw saldo op de vervaldatum van de betaling volledig af te betalen, moet u er echt twee keer over nadenken om het op uw creditcard af te schrijven. Voordat u met uw kaart gaat vegen, moet u zich afvragen of u de aankoop nu moet doen of dat het kan wachten tot u het geld hebt om hem af te betalen.

Beloningspunten voor reguliere aankopen:

Een van de voordelen van het gebruik van creditcards ten opzichte van contant geld zijn de beloningspunten die u verdient. Met de meeste creditcards kunt u 1 procent of meer aan beloningspunten verdienen of geld terugkrijgen van aankopen. Door uw gewone dagelijkse aankopen te doen kunt u veel beloningen verdienen – doe gewoon geen aankopen die u zich niet kunt veroorloven om alleen maar beloningen te verdienen. De kostbare rente die u zult ontvangen zal de beloningen die u verdient ruimschoots compenseren.

Bereid je voor op een noodgeval met een creditcard

Het is een goed idee om te sparen voor een regenachtige dag. Je moet je op voorhand voorbereiden op dure eenmalige uitgaven. Het is een goed idee om een noodfonds op te richten met drie tot zes maanden levensonderhoud. U kunt ook een kredietlijn opzetten – niet alleen is de rente een stuk lager, hij zal er zijn wanneer u hem nodig heeft.